Jedna od najljepših izjava Nikole Tesle

JEDNA OD NAJLJEPŠIH IZJAVA NIKOLE TESLE

nikola-tesla                                                                                                                                  Fotografija-Nikola Tesla, Izvor:wikipedia

“Radim za budućnost, i suvremenici me neće razumjeti, ali jednoga dana, prevladat će znanstveni zakoni prirode čije sam tajne otkrio i sve će se izmijeniti, kao dlanom o dlan, sve će se promijeniti. Nastupit će nova era čovječanske mudrosti, čije će glavne odlike biti razumijevanje vremena, otkriće izvora beskrajne energije i oblikovanje materije po volji znanstvenika. Ljudska svijest pomjerit će granice života i bit će moguće razgovarati sa dušama umrlih odvojenim od tijela. Ova saznanja dodatno će pomaknuti naše shvaćanje o razlici života i smrti”

“Uvjeren sam da je cijeli svemir objedinjen, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Postoji u svemiru neka jezgra otkuda mi dobivamo svu snagu, sva nadahnuća. Ona nas vječno privlači, ja osjećam njegovu moć i vrijednosti koje ona emitira cijelom svemiru i time ga održava u skladu. Ja nisam prodro u tajnu te jezgre, ali znam da postoji i kad hoću da joj pridam kakav materijalni atribut, onda mislim da je to SVJETLOST, a kad pokušam da je shvatim duhovno, onda je to LJEPOTA i SAMILOST. Onaj koji nosi u sebi tu vjeru osjeća se snažan, rad mu čini radost, jer se sam osjeća jednim tonom u sveopćoj harmoniji.”

Nikola Tesla

Jedna misao o “Jedna od najljepših izjava Nikole Tesle

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s