Konj koji je naučio slikati

Konj koji je naučio slikati

Metro je nekada bio poznati trkaći konj, pod imenom Metro Meteor i osvojio je osam utrka, a zatim je ozlijedio koljeno. Usvojili su ga Ron Krajewski i njegova supruga Wendy. Ubrzo su shvatili da je Metro ozlijeđen znatno ozbiljnije nego su im rekli, konju su veterinari davali samo dvije godine života. Zatim je Ron, koji je i sam umjetnik, došao na neobičnu ideju, da nauči konja slikati.

Metro konj

“Nisam ga htio samo pokopati, smišljao sam načine kako možemo provoditi vrijeme zajedno”, objasnio je Krajewski. Čovjek je primijetio da njegov ljubimac često pomiče glavu kako bi dobio pozornost, a također je stalno podizao nešto ustima. Ronu je palo na pamet da nauči Metroa kako zubima držati kist.

“Naučio sam ga da nosom dodirne slikarsko platno, kako bi dobio poslastice. Zatim smo to isto naučili s kistom. Mogao je samo dotaknuti platno i ispustiti kist, to bi bio kraj obuke. Srećom počeo je raditi poteze i činilo se kao da uživa”, objašnjava Ron kako su izgledala prve slikarske lekcije.

Ubrzo je Metro stvarao slike za koje je Ron procijenio da su dovoljno dobre za prodaju u lokalnoj galeriji. Prve četiri su prodane istog dana kada su izložene.

“Njegovi potezi kistom su nešto što niti jedan čovjek ne može napraviti, jer on ne razmišlja unaprijed o onome što će uraditi. To je čista vibracija na platnu”, kazao je Ron. Danas se djela ovog umjetnika mogu kupiti i preko bloga.

Metro konj2

Novac od prodaje slika pomogao je da plate nove eksperimentalne tretmane za Metroovo koljeno. Njegov veterinar stvorio je način kako lijek ubrizgati direktno u koljena. Nalazi su pokazali poboljšanje stanja i definitivni produžetak njegovog života.

Metro nije sam, Ron i Wendy ga drže u staji zajedno s drugim konjem Pork Chopom, posjećuju ih pet dana u tjednu, od čega dvaput Metro i Ron imaju slikarske lekcije.

Vlasnik je istovremeno i umjetnički direktor i asistent. Ron odabere boju i nanese ju na kist prije nego ga preda Metrou, nakon toga umjetnik konj nanosi boju na platno.

“Metro ima mali dio u staji koju nazivamo njegovim studijem. Sve je spremno za njegovo slikanje”, ispričao je Ron. Vlasnik konja kazao je kako je istu tehniku pokušao pokazati i njihovom drugom ljubimcu, ali Pork Chops nije bio zainteresiran za slikanje.

Izvor: 100posto.hr

VIDEO:

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s