Problem ljudske zabrinutosti 5G mrežom

Problem ljudske zabrinutosti 5G mrežom

Foto: pixabay.com

„Društveni život, savremeno obrazovanje i razvojni put žena… i od njih stvara muškarce, moraju da ih udalje od ideala koji predstavljaju, smanjujući umjetničku kreativnu snagu, prouzrokujući sterilitet i opšte slabljenje rase… Nije bez razloga Buda, čovjek mudrosti, rekao: ‘Neznanje je najveće zlo svijeta’. Trenje koje rezultuje iz neznanja i koje se znatno povećava zbog brojnih jezika i nacionalnosti, može da se smanji samo širenjem znanja i unifikacijom heterogenih elemenata čovječanstva. To bi bio bolje uložen trud…

Sigurno je  da su danas negativne sile postale značajnije… organizovano ratovanje. Kad razmislimo o milionima pojedinaca koji su često najsposobnijih umnih i fizičkih kvaliteta, cvijet čovječanstva, koji su primorani na neaktivan i neproduktivan život…, o svim uzalud utrošenim naporima za izradu oružja i sprovođenje destrukcije, gubicima života i širenju varvarskog duha, zapanjeni smo neprocjenjivim gubitkom za čovječanstvo zbog svih ovih užasnih uslova… Zakon i poredak apsolutno zahtijevaju držanje organizovane sile.“

(Nikola Tesla, Problem povećanja ljudske energije, 1900.)

Neka sagledavanja savremenih problema civilizacije

Pošto savremeni čovjek ima civilizacijski problem, prirodno je da on postavi pitanje: „Hoće li 5G mreža biti štetna po čovjeka?“

To nije stvar neke „panike“, nego zdravog razuma. Stiče se utisak da teza „brži internet“ i „rad svega“ u domaćinstvu i vani preko 5G, liči izgovoru za vrlo mogućeg uvođenja potpune kontrole čovječanstva. S druge strane, ni jedan operater na svijetu ne koristi apsorber elektromagnetnog zračenja, iako se zna da je patent za to imao Nikola Tesla. Danas patent za to ima dr Jordović, pa čak i proizvod. Zadnjih godina na svjetskom tržištu pojavili su se apsorberi u vidu maski za telefon, mjerni aparati zračenja i sl

Svjetska Zdravstvena Organizacija kaže da je istražila ovaj problem eksperimentalno na pacovima, i da po pitanju zdravlja čovjeka sistem ne bi bio štetan. Ta ista organizacija koja bi trebala da bude odgovornija nego što izgleda, kaže i da osiromašeni uranijum „nije štetan“, a na terenu nakon njegovog „latentnog perioda“ od 15 godina imamo potpuno drugačiju sliku.

Po ovom pitanju opšte je poznato povećanje broja kancerogenih oboljenja ne samo u Srbiji, na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i Iraku gdje je bacan nuklearni otpad u nuklearnim ratovima „niskog intenziteta“, nego i kod izvora koji ne bi mogli biti „subjektivni“. Radi se o broju oboljelih italijanskih i njemačkih vojnika u okviru okupacije Kosova i Metohije od strane NATO pakta i drugih „međunarodnih“ institucija nakon 1999. godine. Uz to treba podsjetiti, da je do prije neku godinu na internetu postojala karta sa mjestima gdje je sve na Balkanu izručen nuklearni otpad „niskog intenziteta“ iz NATO aviona 1999. godine.

Na toj karti tačke su bile ujedno na Albaniju, Makedoniju, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu. Naznaka ima da se isto uradilo i u Republici Hrvatskoj, samo u vodama ove zemlje kada se NATO avijacija olakšavala tereta nuklearnog otpada. Treba imati u vidu da osiromašenog uranijuma i nuklearnog rata „niskog intenziteta“ ne bi bilo, da nije nastao kao posljedica nuklearnog naoružavanja nakon avgusta 1945. Tako se došlo na monstruoznu ideju da se nuklearni otpad skladišti u eksploziv konvencionalnog naoružanja.

To je zabranjeno raznim deklaracijama i konvencijama. Ali, koga briga?! Sila je iznad konvencija i deklaracija i “međunarodnog prava“. Istorija je pokazala da je sve to samo mrtvo slovo na papiru. Uostalom, Ujedinjene Nacije smještene su na tlu jedne od dvije supersile u Hladnom ratu – Sjedinjenim Američkim Državama. To dovoljno govori o njenoj slobodi i nezavisnosti.

Možemo se pitati da li bi i 5G imao neki svoj  latentni period, iako se ne radi o zračenju koje spada u nuklearni rat „niskog intenziteta“?! Dakle, ako se pouzdano zna uticaj osiromašenog uranijuma na terenu nakon svakog nuklearnog rata niskog intenziteta a Svjetska Zdravstvena Organizacija tvrdi drukčije, prirodno je zapitati se sledeće pitanje: „Da li možemo vjerovati Svjetskoj Zdravstvenoj Organizaciji po bilo čemu?“

Nošenje maski za korona virus koji preporučuju nije nikakva zaštita, niti može biti zdravo udisati sopstveni ugljen-dioksid najmanje 8 sati dnevno svaki dan, nekoliko mjeseci. Lično čistim čađ od peći sa njom svake godine, i vrlo dobro znam da pola sata kasnije sekret koji izađe iz respiratornog sistema jeste boje čađi. Doduše, manje je količine nego što bi bio da čistim bez maske. To samo dokazuje da maska ne može zaštiti od virusa.

Kad čestice čađi prolaze kroz nju u dovoljnoj mjeri, tako mora i virus. Naročito u zatvorenom prostoru. A što se tiče kože, ona je nepropustljiva za bakterije i viruse kad je neoštećena. Tako da su savjeti SZO vrlo upitni. Naročito kada se pogleda klasično ratno profiterstvo – usred sejanja straha i panike državnih medija širom svijeta Kovidom19 cijene maski su povećane. U ratu svakom pa i ovom medijskom protiv ljudske populacije, na vidjelo izađu sve osobine ljudi – i dobre i loše. Situacija je magnet!

Uz sve ovo, činjenica je da se u par zemalja uvodila 5G antena radi probe, u sred pandemijskih zabrana. Građevinske firme sumnjivog kapitala u regionu, radile su bez stajanja, dok se sve ostalo pozatvaralo. Takođe, primjećeno je gašenje jutub kanala koji skreću pažnju na to, kao i na činjenično štelovanje cifara oboljelih i umrlih od Kovida19.

Tome i sam svjedočim u jednom slučaju – smrt dobro poznatog vlasnika lanca motela u Predajanama, u Leskovcu, u Srbiji. Čovjek je umro zadnjih dana marta mjeseca od srca. Bio je poznat po prevelikoj kilaži, nezdravom životu i sl. Informacija o smrti gospodina izašla je 29. marta. Čekali smo kad će i njega proglasiti žrtvom koronavirusa. I tek sinoć, 07. 05. 2020. predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u tv emisiji kod M. Marića koristi ime pokojnika kao  još jednog “prijatelja“ kojeg je izgubio “od koronavirusa“.

Primjećeno je i gašenje jutub kanala, koji upućuju na to da pojave kojima prisustvujemo in vivo nisu čiste. Konkretan primjer su dva kanala mog prijatelja Zvonimira Martinovića iz Hrvatske, čiji kanal nije širio nikakvu mržnju, vjerske, rasne, političke i nacionalne podjele, nego kanal koji je širio umjetničke, kulturne, naučne vrijednosti i pokretao na samostalno razmišljanje.

Zasmetao je toj proklamovanoj jutub  “slobodi“, samo zato što je obrađivao stranu zanimljivog Kovida19, panike i straha koji po očitom nalogu, sinhronizovano sprovode sve zemlje svijeta od apsolutne poslušnosti. Čast izuzecima.

Opšte je poznato i po oftamologiji, da treba koristiti svjetlost sijelica koje u sebi imaju, imitiraju Sunčev spektar. Potpuno je jasno zbog čega – daje imitaciju prirodnog. O tome je pisao još dr Jakob Liberman u knjizi „Svjetlost“ prije najmanje jednu deceniju.

Novembra 2019. godine Entoni Stil otkrio je štetnost standardnog LED svjetla koje se reklamira zbog manjeg trošenja struje, i zbog suzbijanja toplote ljeti. Na taj način kupci se mame. A to svjetlo ne može biti zdravo po čovjekove moždane žlijezde i endokrini sistem, a kamo li po mentalnu stranu. Razlog je tome što takvo svjetlo nekada imasmo samo u bolnicama, zubarskim ordinacijama i svugdje što čovjeku budi asocijaciju na liječenje.

„U nedavno objavljenom videu od 21. novembra, Stil je posmatrao kondenzator snage  5  i računarsku ploču standardnog  LED svetla, otkrivajući da su plave talasne dužine projektovane iz njega vrsta fototoksičnog zračenja koja uništava mrežnjaču oka. Citirajući studiju francuskih istraživača o izloženosti plavoj svetlosti,

Stil objašnjava kako je plava svetlost iz standardnog  LED svetla izuzetno fototoksična i nikako nije bezbedna za zdravlje ljudi. Plava, presvučena fosforom i sa frekvencijom od 450 nanometara (nm) retinalna ćelija je toksična”1, kaže stil u objašnjenju kako LED svjetla oštećuju ljudsko oko.

S druge strane, Tesla je imao patent bežične rasvjete. On je 22. 01. 1901. za New York Sun objavio članak „Tesla’s Wireless Light“, u kojem je tvrdio da ta njegova rasvjeta stvara „vještačku Sunčevu svjetlost“, koja pročišćava atmosferu, ubija bacile i ima „blagotvorno dejstvo na nerve“. Te bežične sijalice bile su oblika četvrtaste spirale od staklene cijevi. Taj patent je “slučajno“ po ugovoru od 26. 02. 1901. otkupio J. P. Morgan za udio od 51% u Teslinim patentima za bežični prenos energije i telegrafiju.

Za uzvrat kao stari dobri “filantrop“ isplatio je po ugovoru Tesli 150 000 dolara za Vardenklif. Pouzdano znam da postoji već više od četiri decenije japanski patent veš mašine na ultrazvuk. Patent je kupljen a mašina uskladištena. Čeka vrijeme. Tako postoji more patenata koji su kupljeni i čekaju vrijeme. Krajnja tačka biće neminovni prelaz na Teslin sistem. To je jasno, jer sve ide ka tome kada se jednom shvati da se tehnologija ne može zloupotrebljavati.

Foto: pixabay.com

Tesla je imao i visokofrekventni oscilator za elektroterapeutske i druge namjene, i na tu temu održano predavanje u Elektroterapeutskom udruženju u Bafalu 13. 09. 1898. godine. Od prijatelja iz Srbije koji se liječio tim Teslinim oscilatorom znam pouzdano efekte – čiste sva začepljenja u endokrinom sistemu žlijezda (drevnim rečnikom – čakrama). Daju vidno poboljšanje unutrašnje energije i hormonalni balans. Po zvucima oscilatora tačno se zna zvuk začepljenja i slobodnog protoka energije u nekom dijelu nervnog sistema.     

Čini se vrlo interesantnim da se žuri sa globalnom vakcinacijom, i da se to „slučajno“ poklapa baš sa Agendom 21 i Agendom 30 iz Organizacije Ujedinjenih Nacija. S obzirom da Organizacija Ujedinjenih Nacija ima Deklaraciju o ljudskim pravima i Deklaraciju o dječijim pravima starim već decenijama, ko god je za državni ispit polagao ove Deklaracije, a ja sam među te, uvidjeće da se vrlo malo toga u praksi sprovodi.

Djeca širom svijeta, gdje god ima nekog rata, jednako stradaju. Odrasli, takođe. Stiče se utisak da su ove Deklaracije samo mrtvo slovo na papiru, kao i međunarodno pravo kojeg uvijek vadi samo neka od sila kako bi ciljem opravdala svoje sredstvo intervencije u nekom regionu.

Iz iskustva onih koji imaju apsorbere, znam da wi-fi ruter jačine 200m biva ublaženog zračenja tek sa nekoliko apsorbera. I opet, teško ga je ukrotiti. Još je to wi-fi ruter, a ne bazna stanica operatera sa antenom. Drugi prijatelj, inače mašinski inžinjer, bio je u Kini krajem oktobra i početkom novembra 2019. i lično se uvjerio u gustu mrežu 5G antena koje su bile instalirane. Pritom želim da istaknem da se ne radi o gradu kojeg povezuju sa aktuelnim popularnim „virusom“.

Operateri i stručnjaci nas uvjeravaju kako nema potrebe za brigom, jer je 5G „u istom opsegu  frekvenca sa kojima živite čitav svoj život, osim što 5G predajnici emituju mnogo nižu snagu“. Zatim isti stručnjaci nas uvjeravaju poređenjima sa TV signalom, a kažu još i ovo što se ne može porediti: „Je l’ vas brine radar za avione i brodove koji emituje na 0,960 GHz? Oni rade na ozbiljno većim snagama od telefona… Dobar deo opsega frekvenci na kojima 5G radi je oko vas ceo vaš životi nikad vas nije povredio… Sunčevo zračenje (svetlost) je takođe elektromagnetni talas kao i 5G…“

Tačno je da je Sunčevo zračenje elektromagnetni talas. Ali, sledeće se ne može uporediti. Prvo, radare za avione i brodove nemamo svugdje oko nas. Drugo, Sunce ne zrači konstantno, nego imamo smjenu dana i noći, i smjenu godišnjih doba. Da toga nije upitno je kako bismo kao civilizacija opstali, kako pored radara na svaki korak, tako i sa Suncem da nije kosmološkog prirodnog ritma i rotacija oko sopstvenih osa i oko centra.

U jednom članku  za list Liberti 1937. godine Nikola Tesla je dao pogled u naše doba. Opisao je tu 2035. godinu pa i 2100. Rekao je da će ministar za higijenu i fizičku kulturu i sport imati veću ulogu od ministra odbrane, a da će nesterilizovanu vodu samo lud koristiti, da više u modi neće biti nikakvi stimulansi, štetni sastojci itd.

Za 2100. je rekao da će biti potpuno pod kontrolom nauke, da će se otežavat stvaranje porodice svim “nepouzdanim” za roditeljstvo, da će roboti raditi za nas a mi više vremena provoditi sa porodicom, prijateljima i radu na sebi. Ja sam se ovih člankom pozabavio detaljno krajem 2011. i početkom 2012, uradivši i naučne komentare na njega sa planovima bionike do 2055, i obrazlažući za čitaoce šta to nisu razumjeli kod njega. U tom članku Tesla navodi kako je bio preteča u psihološkom pravcu zvanom bihejviorizam, prije Pavlova, Votsona i Skinera. I to je tačno.

Svaka akcija pojedinca podložna je posmatranju. Vidljivo je da se bihejviorizam kao psihološki pravac, zloupotrebljava, jednako kao i „Psihologija mase” Gustava Le Bona iz 1920. Samim tim može se zloupotrijebiti i tehnologija. Adaptivna ponašanja, u dijelu ili cjelini, stečena kroz proces učenja, mogu se zaista potencijalno ”odučiti“. To je mjerljivo reakcijom na stimulanse. Zato danas imamo i rijaliti programe. Skinerov radikalni bihejviorizam zasnovan na eksperimentu sa pacovima, pokazivao je kako se nagrađivanjem i nenagrađivanjem određenih načina reagovanja može steći ili napustiti određeni vid ponašanja. Zato se bihejviorističke teorije zovu i situacionim teorijama.

Razmatranje zračenja

Jezgro naše planete Zemlje, koje je tečno i odgovorno za njen elektromagnetizam, sve do kraja prošlog vijeka imalo je temperaturu u središtu koja je u literaturi još 1960-ih godina zabilježena   od 3000°C – 4500°C, a kasnije i 5000°C. Međutim, 2013. godine savremene tehnike intenzivnim slanjem snopa rentgenskih zraka iz sinhrotrona, omogućile su da u European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) odrede temperaturu središta Zemljinog jezgra od 6000°C.

To znači da se temperatura središta Zemljinog jezgra povećala za do 1000°C. Znajući ovo, mišljenja sam da povećanje Zemljine frekvence (tzv “Šumanova frekvenca” od 6Hz, a Teslino otkriće), koja se zadnjih nekoliko godina mjeri i više od 13Hz, možemo objasniti upravo na osnovu odnosa povećanja temperature Zemljinog jezgra. 

Troposfera kao prvi sloj atmosfere od Zemlje pa naviše, bitan je za poduhvat izazivanja padavina čak i u sušnim predjelima. Ovaj sloj atmosfere doseže u srednjim geografskim širinama visinu od 10 do 12 km od Zemlje, a na polovima 8-10 km dok na polutaru iznosi 16-18 km. Obuhvata 80% vazdušne mase i predstavlja najaktivniji sloj, i upravo se u njoj zbivaju sve klimatske promjene koje znamo. Skoro sva vodena para nalazi se u troposferi, pa se samo u njoj stvaraju oblaci koji daju padavine.

Sastav vazduha koji udišemo je: Azot (N2) 78,9 %, Kiseonik (O2) 20,95 %, Argon (Ar) 0,93 %, Ugljendioksid (CO2) 0,03 %, Neon (Ne) 1,8.10-3, a ostalo ide na elemente kao što su Helijum (He) 5,24.10-4 %, Kripton (Kr) 1,0.10-4 %, Ksenon (Xe) 0,8.10-5 %, Vodonik (H2) 5,0.10-5 % i Ozon (O3) 1,0,10-6 %.2  Fizička osobina vazduha jeste njegova propustljivost za zračenje (radijaciju). To se ogleda u rasturanju i apsorbovanju Sunčevih zrakova, koji se rasturaju na sve strane pri susretu sa molekulima gasova i sa čvrstim ili tečnim česticama.

Više rasturaju zraci sa manjom talasnom dužinom kao što su ljubičasti, a manje sa većom talasnom dužinom kao što su crveni i infracrveni. Vodena para, ozon i ugljendioksid ih više upijaju, dok kiseonik manje. Kako je u fizici opšte poznato da se energije pretvaraju iz jedne u drugu, tako energija zračenja Sunčevih zraka iz upijanja prelazi u toplotnu. Tu se dešava selektivna apsorpcija, nazvana zbog toga što je apsorpcija ograničena na određene talasne dužine.

Drugo fizičko svojstvo vazduha jeste provodljivost toplote. Određena je količinom toplote izražene u kalorijama koja prođe upravno kroz kocku zapremine 1 cm3 za jednu sekundu, uz uslov da je temperaturna razlika suprotnih strana 1°C. Međutim, vazduh provodi toplotu znatno slabije od ostalih gasovitih, tečnih i čvrstih materija (agregatna stanja). Ali, zato mu je provodljivost temperature znatno veća nego kod pijeska, granita i sl., i koeficijenat provodljivosti približan mu je koeficijentu gvožđa (vazduh 0,178, a gvožđe 0,183).

Zanimljiv je i elementrani sastav nafte, koji ima slične elemente kao vazduh. Naftu na primjer čini  Ugljenik (C) 81% – 87% , Vodonik (H) 10% – 14%, Kiseonik (O) do 7%, Sumpor (S) do 6 % i  Azot (N) do 2%.

Naša dlaka takođe ima elementarni sastav sličan vazduhu koju udišemo. Čine je Ugljenik, Azot, Kiseonik, Vodonik, Sumpor, kao i veliki broj drugih hemijskih supstanci. Ona u prosjeku sadrži 10% vode, a glavni sastojak joj je keratin oko 90%, koji je glavni visoko struktuisani protein. Veoma je izdržljiva supstanca. Keratina imamo upravo u gornjem sloju kože, što pokazuje međusobnu vezu kože i dlake. Imamo ga i u noktima. Korijen dlake je implantiran u kožu, i u vezi je sa malim krvnim sudovima i nervima. On je molekul koji se sastoji od manjih jedinica aminokisjelina. Te aminokisjeline imaju oblik kuglice koje vise na kraju užeta.

Koža kao naš sprovodnik, osim što nas štiti od mehaničkih povreda i patogenih organizama ona vrši produkciju folata i vitamina D od Sunca i slane vode, prima spoljne nadražaje pomoću čulnih organa, učestvuje u termoregulaciji preko krvnih sudova u njoj, učestvuje u procesima izlučivanja, učestvuje u razmjeni materije i održava stalni sastav unutrašnje tjelesne sredine. Bitno je istaći da se oko 70 % svih ljudskih gena koji kodiraju proteine nalazi upravo u koži.

Čovjekov nervni sistem je organski, i jedinstven po ogromnoj složenosti misaonih procesa i kontrolnih radnji. Sastoji se upravo od nervnih ćelija koje su organizovane u neuronske mreže. Zadatak im je da prikupljaju informacije o okolini i organizmu, obrađuju ih i prenose međusobno. To se naziva integrativna funkcija nervnog sistema. Sve informacije se u nervnom sistemu prenose u vidu električnog signala zvanih nervni impulsi, a tome doprinose sinapse, koje su spojevi između samih nervnih ćelija, ali i njih sa elektronskim ćelijama koje su ćelije mišića i žlijezda.

Koža nam ima ulogu sprovodnika. Ispod nje ide periferni nervni sistem koji je put do centralnog nervnog sistema. Na taj način između ćelija organa i kostiju ide čitava biološka električna i elektromagnetna komunikacija. Tako je u fiziologiji poznato da kada neki organ ima manjak Kalcijuma, dopremanje njega vrši iz kostiju.

Foto: pixabay.com

Naše tijelo kao solarni prijemnik sa uzemljenjem putem nogu, poprima preko kože i očiju ultraljubičasto zračenje Sunca. Ono doprinosi našem zdravlju. S druge strane, infracrveni zraci Sunca koji su toplotni, zbog svog termičkog djelovanja na Zemlji uslovljavaju održavanje života, jer višestruko utiču na organizam, olakšavaju njegov metabolizam, cirkulaciju krvi i ćelijsku razmjenu.

Uopšte, svjetlosni zraci Sunca znamo da utiču na fotosintezu u svijetu biljaka, fotoefekat, naš vid, složene procese unutar ćelije kao uslov za vitalne procese i sl. Zato nedovoljno izlaganje sunčanim zracima utiče i na ponašanje i psihu čovjeka. Proces isparavanja i suspenzije, kao i smjena godišnjih doba, taj prirodni kosmološki ritam, daje nam mogućnost da ne budemo pod konstantnim Sunčevim zračenjem koji bi naštetilo. Dakle, Priroda je sve uskladila.

Poslednje dvije nedjelje primjećujem neobična dešavanja sa pčelama. Zaobilaze mi terasu sa cvijećem i ulaze u sve sobe stana. Potpuno su dezorjentisane. Kače se na staklo prozora. Znaju naglo da padaju, i naglo da ustanu. Ako na vrijeme ne otkrijem da su ušle u neke druge sobe, zateknem ih uginule. Budu u takvom stanju kao da su mrtve danima, a ne svega dva sata maksimalno. Vrijeme njihovog uginuća znam prema vremenu kada sam zadnji put bio sobi, a da njih nije bilo. Izgledale su kao sparušene. Kao da je uzrok smrti bio izvor neke toplote, zračenja nezgodnog po njihov organizam.

Posmatrajući ih na staklu prozora i pokušavajući da otkrijem šta se dešava sa njima, došao sam na ideju da možda njima staklo odgovara jer je ono dielektrik (izolator), pa kao materija ili medijum ne provodi električnu struju. Kada su u pitanju dielektrička svojstva, radi se o vakumu ili materiji koja sadrži zanemarljiv broj slobodnih slobodnih elektrona i jona koji se mogu kretati pod uticajem spoljašnjeg električnog polja (a odnosi se na skladištenje i disipaciju električne i magnetne energije u materijalima).

Jedan od zagovarača 5G mreže sa kojim sam razgovarao rekao mi je: „Bespotrebno se paniči sa  5G. Provjerio sam. 5G je u infracrvenom spektru, pogledaj. Zato treba veća frekvenca, više antena, jer će predajnici biti manje snage”.

To je tehnički opravdano. Ali, imajući u vidu termičko djelovanje Sunčevih infra-crvenih zraka, višu frekvencu 5G i gustu mrežu antena, uvidio sam da ima opravdanosti za brigu. Sjetio sam se kako to zvučno da oprobam nad sobom, i time ujedno provjerim ono što pričaju protivnici 5G mreže. Note u dvije najviše oktave krajnje desne tipke klavira, odgovaraju frekvencijama boja svjetla (elektromagnetnog talasa). Sedam tipki najviše oktave daju sedam primarnih boja spektra svjetlosti (boja duge).

Fibonačijev niz definiše te zlatne omjere harmonika zvuka, baš kao i elektromagnetnog spektra svjetlosti. Tako na primjer u 48 oktavi nota F daje infra-crvenu boju. Uključio sam svoj stari sintisajzer, pritisnuo zvuk klarineta i dodavanjem vibrata pojačao frekvenciju. Ja sam to isprobao na sebi naizmjeničnom zvučnom akcijom 10-15 minuta. Nekih sat vremena kasnije osjetio sam određen bol u glavi, a pritom nisam koristio krajnju desnu stranu tipki sintisajzera. Vjerovatno je da bi tako periferni i centralni nervni sistem čovjeka poprimao mikro zvuke tog mikrotalasnog zračenja.

Dakle, kao i termičko dejstvo Sunčevih infra-crvenih zraka što prirodnim skladom povoljno utiče  po naš metabolizam, reguliše krvni pritisak i ćelijsku razmjenu, 5G bi mikrotalasima svog infra-crvenog spektra očito mogao visokim frekvencijama izazivati povećanje krvnog pritiska, izazivati zamor, bol u glavi, povećanje frekvence srca, mutacije ćelija vremenom, remetiti polako vagus žlijezdu kod mladih kao “vrelo mladosti” koji daje hormon rasta. Isto tako moguće je da bi uticalo na embrionalnom nivou.

Naravno, ovo se ne mora odraziti kod čitave populacije. Dovoljno je da se odrazi kod onih koji se žale i na zdravstvene probleme od 4G, ili da se poveća broj senzibilnih na elektromagnetno zračenje. Jer, zračenje bi bilo konstantno, visokofrekventno i uz gustu mrežu antena na svakih 200 m, a pri tome bez i jednog apsorbera od strane operatera i korisnika.

Ima ljudi koji se poslednjih godina žale na tzv „elektrosmog“ od elektromagnetnog zračenja 4G  i pored iritacija na koži imaju probleme sa unutrašnjim organima, žlijezdama endokrinog sistema i sl. Žale se da više od sat vremena ne mogu provesti pored kompjutera. Procenat takvih sa 5G bi možda bio i veći, jer bi frekvencija bila visoka, a zračenje konstantno uz gustu mrežu antena.

Po mom mišljenju, tzv. „elektrosmog“ je izgaranje ozona i azotnih oksida pri većoj temperaturi. Tesla u članku „O rendgenskim mlazevima“ pisan za „Electrical Review“ 1. decembra 1896. godine, objašnjava uzrok opekotina pri dužem izlaganju X-zracima, njihov uticaj na svijest i buđenje melatonina kada se zraci duže usmjere  na glavu:

„Što se tiče štetnih dejstava na kožu,  o kojima je bilo raznih izveštaja, primećujem da su ona pogrešno tumačena. Ova dejstva su mi bila poznata već neko vreme, no zbog hitnijih stvari nisam bio u stanju da se na njima duže zadržavam. Ona nisu posledica Rendgenovih zraka, već dolaze od ozona koji se razvija u dodiru sa kožom.

Odgovornost takođe pada, u manjoj meri, na azotnu kiselinu. Ozon, kada se razvija u većoj meri, energično napada kožu i mnoge organske materije, pri čemu se dejstvo nesumnjivo pojačava toplotom i vlažnošću kože… koža gubi svoju elastičnost, što izaziva napregnutost i bol, a ubrzo zatim zapaljenje i pojavu plikova. To se većinom javlja samo na kratkom rastojanju ali se može proizvesti i na većoj udaljenosti…3“

Ozon je plavičasti gas oštrog mirisa, koji se pri većoj koncentraciji od 0,0001% po zapremini u vazduhu osjeti mirisom nalik mirisu varikine. A varikina je zapaljiva. Pomješana sa vodom sa varikinom se može slikati po tkanini. Tu njenu stranu otkrio sam još u tinejdžerskim danima. U vazduhu je ozon prisutan na 1-2 mg na 100 m3.  Blagotvorno djeluje na ljudski organizam. Štiti nas svojim omotačem od radioaktivnog zračenja iz kosmosa (ozonosfera). Koncentracija u atmosferi mu varira, jer zavisi od nadmorske visine.

U planinskim predjelima veće je količine, a u ravničarskim manje. Njegova maksimalna koncentracija je na oko 30-35 km, gdje se nalazi ozonosfera. U planinskim predjelima on stimulativno djeluje na organizam – povećava otpornost organizma na hladnoću, toksine, daje oksidativne i baktericidne efekte, što predstavlja dodatni dokaz njegove koristi u terapiji planinskim vazduhom (za respiratorna oboljenja, kardiovaskularna i oboljenja nervnog sistema). Njegov negativni polaritet jeste izgaranje, jer stvara više temperature od dvoatomnog kiseonika.

Izgaranje je proces oksidacije gorivih sastojaka nekog goriva – proces između goriva i oksidansa, kada se stvara toplota zbog promjene hemijskih sastojaka.  U ovom slučaju ozona pri većoj frekcvenciji. Tako ozon pri većem izlaganju stvara glovobolju, iritira očnu sluzokožu, grlo, nos i disajne puteve. Uz djelovanje azotne kisjeline iz Azot-oksida koji je najviše zastupljen u našem vazduhu, ovi simptomi u potpunosti odgovaraju onim na koje se žale ljudi osjetljivi na tzv “elektrosmog”. Jer, ozon iz ozonosfere spaja se sa azot-oksidom u vazduhu, kao na primjer kada bismo spojili kraj jedne strane sa krajem druge strane nečega stvarajući krug.

I male količine ozona u izgaranju u vazduhu uništavaju prirodnu gumu, plastiku i djeluje štetno na disajne puteve i životinja čak. Pri većoj izloženosti zračenja izgaranje ozona i azotne kisjeline bi preko kože i udisanja uticao na hemijske glasnike ili neurotransmitere, koji su u nama nosioci informacija između neurona u našem umu, stvarajući određeni um u zavisnosti od psiho-fizičkog zdravlja i emotivnog stanja pojedinca.

Pošto znamo da je element Azot-oksid najviše zastupljen u našem vazduhu, Tesla je ima rešenje  za dobijanje vještačkog đubriva iz atmosfere. O tome je pisao 1900. godine u članku „Problem povećanja ljudske energije“, gdje kaže:

Foto: pixabay.com

„Zemlju treba efikasnije đubriti veštačkim đubrivom kako bi se materijalno povećala plodnost… zemlja ne može beskrajno da daje život i mora se naći neki način da joj se dodaju supstance koje od nje uzimaju biljke. Jeftine a najdragocenije od tih supstanci su jedinjenja azota… Naša atmosfera sadrži neiscrpnu količinu azota i ako bismo mogli da ga oksidišemo i proizvedemo ova jedinjenja, usledila bi ogromna, nesaglediva korist za čovečanstvo…

Problem je postao veoma težak zbog izuzetne inertnosti azota koji neće da se jedini čak ni sa kiseonikom. Ali, tu se javlja električna struja kao pomoć… jedini se s njim kad se jednom potpali, tako i azot, pokrenut elektricitetom, gori… u maju 1891. godine prikazao sam, u jednom naučnom predavanju, novi oblik pražnjenja ili električnog plamena koji se zove ‘sv Elmoova vrela vatra’, koji ne samo što može da stvori obilje azota već jasno poseduje, kao što sam istakao tom prilikom, svojstvo pokretanja hemijskih afiniteta… ovo pražnjenje ili plamen, tada je bilo dugo samo tri ili četiri inča, njegova hemijska akcija je isto tako bila vrlo slaba, i prema tome proces oksidacije azota bio je uzaludan.

Pitanje je bilo kako ojačati ovu akciju… Pravi napredak je učinjen kada je utvrđeno da je hemijska aktivnost pražnjenja znatno povećana korišćenjem struje veoma visoke frekvencije ili brzine vibriranja… Prirodno, do poboljšanja nije došlo brzo; ipak malo-pomalo napredovao sam. Plamen je bio sve veći i veći, a njegova akcija oksidiranja sve intenzivnija… divlji razjareni blesak koji proždire azot iz atmosfere i ima šezdeset ili sedamdeset stopa u prečniku… mogućnost je postala dostignuće… azot ponovo postaje inertan posle kratkog vremena.

Para je jednostavno i efikasno sredstvo za trajno fiksiranje spojeva… omogućuje oksidiranje atmosferskog azota u neograničenim količinama, samo upotrebom mehaničke sile i jednostavnog električnog aparata… pomoću tih komponenata zemljište se može nađubriti, a njegova plodnost beskrajno povećati. Tako može da se dobije obilje jeftine i zdrave hrane, i to one, na koju smo navikli.4“

Nekoliko mjeseci ranije, za isti časopis a u prvom članku „O rendgenskim zracima (1)“, Tesla je izvjestio o njima eksperimentišući na svojoj glavi, i utvrdio sledeći njihov uticaj:

„Prilikom izlaganja glave jakom zračenju zapaženi su neobični efekti. Na primer, našao sam da se javlja sanjivost i izgleda kao da vreme brzo prolazi. Postoji opšti efekat smirenja, a ja sam imao osećaj toplote u gornjem delu glave. Jedan asistent je nezavisno potvrdio tendenciju uspavljivanja i brzo proticanje vremena. Ako te značajne efekte potvrde i ljudi sa oštrijim smislom za posmatranje, ja ću tada još čvršće verovati u to da postoje mlazevi materije koji prodiru kroz lobanju. Tako bi možda bilo moguće da se pomoću tih neobičnih sredstava unosi pogodna hemikalija u bilo koji dio tela.5“

Tesla je prvi tvrdio 1896. da su rendgenski zraci materijalne čestice. To je 1923. potvrdio i Kompton analizom svojih eksperimenata. Danas, upotrebom visoke frekvencije, čovjek se X-zracima iz RTG aparata izlaže svega 1-2 sekunde i napravi se fotografija polomljene kosti, ili slika unutrašnjih organa kao nalaz pred operaciju. Tako nema nikakvih opekotina u vidu oštećenja tkiva, pa sigurno ni po DNK. A nekada su izlaganja X-zracima bila duža i štetnija, pa je bilo i pojava steriliteta. Zato su destruktivci u Trećem Rajhu na Vanzi konferenciji 20. januara 1942. razmatrali mogućnost sterilizacije Jevreja u konc logorima upotrebom Xzraka.

Valja se nadovezati i na članke pet godina unazad – iz 1891. godine, u kojima Tesla govori indirektno i o mentalnoj spremnosti. Čitajući Tesline članke i predavanja o niskim i visokim frekvencijama, o zračenju telefona (prvih, fiksnih), vidi se njegovo znanje, stručnost, razumijevanje i briga za odnos molekula i vibracija na ljudsko tijelo upotrebom zračenja. U članku „Pojave kod električnih struja vrlo visoke frekvencije“ Tesla kaže:

„Što je viša frekvencija, to je veća i količina električne energije koja se može propustiti kroz telo bez ozbiljnijih nelagodnosti; iz toga bi se moglo zaključiti da tkiva ljudskog tela deluju  kao kondenzator6.“

U članku „Eksperimenti sa naizmjeničnim strujama“ Tesla kaže:

„Tražio sam dokaz da je način širenja kroz telo razlog manjih fizioloških efekata. Na momente mi se činilo da sam mogao da osetim bol u spoljnim delovima tela, ali je to bilo vrlo neizvesno. Najizvesnije je, međutim, da je osećanje pri strujama vrlo visokih frekvencija nešto drukčije nego ono pri niskim frekvencijama. Takođe sam zapazio da ogroman značaj ima to da li je čovek spreman na strujni udar ili nije. Ako je spreman, tada dejstvo na nerve nije ni iz bliza toliko kao kad ne očekuje udar. Kod promena smera od 1 u sekundi pa naviše, čovek oseća samo slab bol u centralnom delu tela. Značajno svojstvo takvih struja visokog napona jesta da se pri dodiru žice renutno dobija opekotina, ali se osim toga bol jedva oseti.7“

Prethodni citat se poklapa sa njegovim riječima iz prethodnog članka. Sledeći  možemo primjeniti u mnogo čemu. Tesla u „Pojave kod električnih struja vrlo visoke frekvencije“  kaže:

„Telefon emituje tonove od dvanaest do trinaest hiljada vibracija u sekundi; tada dolazi do izražaja nesposobnost jezgra da prati tako brzo promene. Ako bi se, pak, magnet i jezgro zamenili sa kondenzatorom i izvodi spojili sa visokonaponskim sekundarom nekog transformatora, tada bi se mogli čuti i još viši tonovi…, mogao bi se čuti zvuk sa trinaest do četrnaest hiljada promena u sekundi, pod uslovom da je struja dovoljno jaka…, a električni lukovi bi se mogli čuti i sa još višom frekvencijom… Uzastopno zgušnjavanje i razređivanje vazduha bi svakako izazvalo odgovarajuće vibriranje bubnje opne i to bi proizvelo neki osećaj, ma kolika da je – u izvesnim granicama – brzina prenosa tog osećaja do nervnih centara, mada je verovatno da uho zbog neizvežbanosti ne bi bilo u stanju da uopšte razlikuje visoke tonove.

Sa okom je drukčije: ako se osećaj viđenja zasniva na nekom efektu rezonancije, kao što mnogi veruju, nikakvo povećanje intenziteta vibriranja etera ne bi moglo da proširi naš opseg viđenja na obema stranama vidnog spektra… Što je viša frekvencija, to je kraći interval vremena u kojem bi se luk mogao hladiti i njegova otpornost znatnije rasti. Sa frekvencijom od 10 000 u sekundi ili više, kod luka iste veličine superponiraju se na stalnu temperaturu izvanredno male varijacije temperature, slično talasima na površini dubokog mora. Efekat zagrevanja je praktično stalan i luk se ponaša kao da je proizveden jednosmernom strujom… Pouka iz ovog je sledeća: umesto otpornosti treba koristiti sopstvenu kapacitivnost.8“

Teslin plan Proglasom svjetskog sistema za bežični prenos 1900. godine, bio je bukvalno internet, pa i mnogo više od toga. Ideja je bila da se pored Vardenklif tornja i laboratorije na Long Ajlendu podigne u svijetu još četiri takva sistema. Drugi je trebao da bude u Amsterdamu, treći u Kini, četvrti na Sjevernom polu i peti na Južnom polu. Tu zamisao je naravno trebalo još istražiti. Inače, da se to sprovelo čitava planeta Zemlja dovela bi se u rezonancu sa svih pet sistema, postajući tako jedan homogeni rezonantni sistem.

Potrebe za jakim prijemnim antenama ne bi bilo. Sinhronim radom svih pet sistema je trebalo da se egzaktnim matematičkim zakonima odjednom zavibrira sve sa razređenim stratosferskim, jonosferskim i atmosferskim sistemom, ali i tečnom i čvrstom strukturom čitave naše planete. Umjesto toga danas imamo jake odašiljače, ili slabije sa višom frekvencijom a gustom mrežom antena, uz isto tako jake rutere bez apsorbera elektromagnetnog zračenja itd. Zato je i te kako vidljivo da će se Teslin sistem na kraju upotrijebiti.

„Takva rezerva, i čak opozicija nekih, jeste i te kako korisna odlika i neophodan element u ljudskom progresu, kao i prijemčivost i entuzijazam drugih. Tako, masa koja se na početku opire kretanju, kada se jednom pokrene dobija veću energiju. Naučnik ne teži neposrednom rezultatu. On ne očekuje da će se njegove napredne ideje spremno prihvatiti. Njegov rad je kao rad  onoga koji seje – za budućnost.9“

Autor: Vladimir Karadžić, istoričar i istraživač,

Crna Gora, Podgorica, 8. 5. 2020.

NAPOMENE:

1  Citat, https://uspensky-onostobitrebalidaznamo.blogspot.com/,   https://bit.ly/2YMGVHM

2  Vojna enciklopedija, Izdanje redakcije vojne enciklopedije, tom 1, Beograd, 1958, 315.

3  Citat, Nikola Tesla, O Rendgenskim mlazevima, Electrical Review, 1. decembar 1896, Članci, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd, 2006, 246.

4  Citat, Nikola Tesla, Problem povećanja ljudske energije, The Century Magazine, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 98, 99, 100.

5  Citat, Nikola Tesla, O rendgenskim zracima (1), Electrical Review, 11. mart 1896, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 208.

6  Citat, Nikola Tesla, Pojave kod električnih struja vrlo visoke frekvencije , The Electrical World, 21. februar, 1891, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 161.

7  Citat, Nikola Tesla, Eksperimenti sa naizmeničnim strujama, The Electrical Engineer, 18. mart, 1891, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 176.

8  Citat, Nikola Tesla, Pojave kod električnih struja vrlo visoke frekvencije, The Electrical World,  21. februar, 1891, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 164, 165, 166.

9  Citat, Nikola Tesla, Problem povećanja ljudske energije, The Century Magazine, Članci, Izabrana dela Nikole Tesle, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, tom 2, Beograd, 2006, 145.


VIDEO/AUDIO: Ovaj čovjek je NEVJEROJATAN – O štetnosti 5G i o magnetizmu – Vladimir Karadžić:

Izvor: Matrix TV

2 misli o “Problem ljudske zabrinutosti 5G mrežom

  1. Pingback: 30 najpopularnijih postova na “Živom trenutku” u 2020. godini – Živi trenutak

Komentiraj