Vatra s neba- Čovječanstvo je u opasnosti

Vatra s neba- Čovječanstvo je u opasnosti

Foto: YouTube/screenshot

Island– Snaga vulkanske erupcije iznosila je do 2000 kubičnih metara lave u sekundi. Benedikt Gunnar Ofeigsson, voditelj mjerenja deformacija u Islandskom meteorološkom uredu: „Bila je to kolosalna brzina. Bila je to mnogo veća brzina nego što smo vidjeli prije… Bilo bi nemoguće pobjeći od toga.“

Njemačka– Smrtonosne poplave u južnoj Njemačkoj. U mnogim područjima pukle su brane, čitavi su gradovi bili potopljeni pod vodom do dubine od nekoliko metara. U općini Sigmarszell, u Bavarskoj, dana 31. svibnja palo je 134,8 mm kiše po kvadratnom metru u danu.

Rusija– Europski dio Rusije tijekom tjedan dana pogodio je niz snažnih oluja, ogromne tuče i nenormalne padaline.

Kina– U Kini se gotovo već svakodnevno događaju klimatske katastrofe. Popodne 30. svibnja, u Pekingu se vrijeme iznenada promjenilo u nekoliko sekundi.

Japan– U rano jutro 3. lipnja, stanovnici prefekture Ishikawa, doživjeli su strah od novog snažnog potresa magnitude 5,9.

Tajvan– 3. lipnja, u gradu Kilongu veliki odron oštetio je 9 automobila i blokirao cestu.

SAD, Teksas, u gradu Marathonu29. svibnja, temperatura je pala za 30 stupnjeva celzijevih u roku od sat vremena, sa 41˚C na 10˚C. Izraziti pad temperature bio je popraćen nenormalnom količinom tuče, a visina snježmih nanosa bila je 60 cm.

Južno Afrička Republika– Od 3. do 4. lipnja, jaki vjetrovi, najmanje 2 tornada, tuča, snijeg i obilne kiše. Prema Južnoafričkoj meteorološkoj službi neka su mjesta u pokrajini zabilježila najkišovitiji lipanjski dan u povijesti mjerenja.

Češka– Kobni udar groma na dječjoj zabavi završio je tragedijom. Ozlijeđeno je 18 ljudi, od čega je polovica djece.

Prosječan broj munja u Arktičkoj regiji povećao se sa otprilike, od 18 000 godišnje na više od 150 000. Slična povećanja vidljiva su diljem planeta.

Naš planet sada ulazi u 12 000 godišnji ciklus klimatskih katastrofa, tijekom kojih je Zemljina jezgra izložena kozmičkom utjecaju i prima ogromnu dodatnu energiju. Ova energija i nabijene čestice iz utrobe planeta dovode do preraspodjele naboja, povećanja ionizacije zraka i kao posljedicu stvaranje munja.


Izvor: Kreativno Društvo

Komentiraj