Zašto se Zemljina Schumannova rezonancija ubrzava?

Zašto se Zemljina Schumannova rezonancija ubrzava?

Schumanova rezonanca

Frekvenciju od 7,83 Hz drevni su indijski rišiji zvali frekvencijom OM. Ona je uz to i prirodni ritam otkucaja srca Majke Zemlje, poznat kao Schumannova rezonancija. Wikipedia kaže: „Schumannove rezonancije su globalne elektromagnetske rezonancije koje pobuđuju izboji munja u šupljini koju tvore površina Zemlje i ionosfera.“ Dugi niz godina frekvencija te rezonancije stabilno se održavala na 7,83Hz, uz neznatna odstupanja. U lipnju 2014. to se, čini se, promijenilo.

Ekrani Ruskog sustava za promatranje svemira zabilježili su iznenadan nagao porast aktivnosti do razine od 8,5 Hz. Od tada je bilo dana kada je Schumannova rezonancija znala ubrzati i do 16,5 Hz. Isprva se mislilo da je problem u uređajima, ali kasnije je utvrđeno da su podaci ispravni. Svi su se pitali što je to što dovodi do tako naglih isprekidanih porasta?

Dolazi li do ubrzanja Zemljine frekvencije?

Budući da se smatra da je Schumannova frekvencija  „usklađena“ s alfa i theta stanjima ljudskog mozga, to ubrzanje moglo bi objasniti zašto se često čini da se vrijeme ubrzalo, a događaji i promjene u našem životu događaju se većom brzinom. Te nove rezonancije u prirodnoj su korelaciji s aktivnošću ljudskih moždanih valova. To dakle znači da se mijenjamo.

Prije mnogo godina prošla sam edukaciju  o EEG neurofeedbacku, tako da sam pogledala što bi nam te akcelerirane frekvencije mogle govoriti o promjeni u ljudskoj evoluciji. Frekvencija od 7,83 Hz je alfa/theta stanje. Riječ je o opuštenom, snenom stanju-svojevrsnom neutralnom stanju neaktivnosti kada se čeka da se nešto dogodi.

Schumanova rezonanxa2

Frekvencija između 8,5 i 16,5 Hz pomiče nas iz theta spektra u smirenije alfa stanje, pri čemu se pojavljuju brže i živahnije beta frekvencije. (To korelira s polaganim kognitivnim buđenjem). Budući da je Schumannova rezonancija pokazivala nagle poraste vrijednosti između 12 i 16,5 Hz, to mi je bilo još zanimljivije. U neurofeedbacku vrijednosti između 12 i 15 Hz nazivaju se frekvencijom senzorno-motornog ritma (SMR). Riječ je o idealnom stanju „probuđene mirnoće“.

Naši su misaoni procesi bistriji i usredotočeniji, ali smo još uvijek istovremeno „očaravajuće obuzeti onim što radimo“ i u „stanju budnosti“. Drugim riječima, Majka Zemlja mijenja frekvenciju vibracije, a to i mi činimo. To bi mogao biti jedan od mnogih znakova da se BUDIMO.

Naša svijest se uzdiže prema većoj istini

Znanstvenici ističu da Zemljino magnetsko polje, koje može djelovati na Schumannovu rezonanciju, polagano slabi posljednjih 2000 godina, što je još izraženije zadnjih nekoliko godina. Nitko ustvari ne zna zašto se to događa.

Jedan stari indijski mudrac rekao mi je da su Zemljino magnetsko polje postavili drevni ljudi kako bi blokirali naša praiskonska sjećanja o našem stvarnom nasljeđu, a da bi duše mogle učiti iz iskustva slobodne volje te da ih pritom ne ometaju sjećanja na prošlost. On je tvrdio da promjene koje se događaju u magnetskom polju polagano otklanjaju prepreke prema tom sjećanju te se naša svijest uzdiže prema većoj istini.

Koprena se podiže. Povez s očiju pada. Ako je to istina, time se otvaraju i još intrigantnija pitanja. Što god da je posrijedi, jasno je da to ubrzanje može dovesti do osjećaja umora, iscrpljenosti, vrtoglavice, potištenosti i nekih neobičnih stanja budući da svoje frekvencije „usklađujete s frekvencijama Nove Zemlje. Prilagodba nije uvijek lagan proces, ali imajte na umu da je sve to sastavni dio vašeg jedinstvenog BUĐENJA.

Autor: Dr. Kathy J. Forti

Izvor: trinfinity8.com

 

 

5 misli o “Zašto se Zemljina Schumannova rezonancija ubrzava?

  1. Pingback: Dokaz da se i sam svijet (zemlja) povisuje u frekvenciji. – dharma333

  2. Pingback: 20 najčitanijih postova u 2019. godini – Živi trenutak

  3. marecolumns

    Naucnica Milena Marovic U knjizi “Zbogom Iluzije” Daje jednu nit – da Zemlja ima dovoljno svijesti da se iscijeli.
    To me podsjetilo citajuci ovaj clanak i takodje nova nit – “Nova Zemlja”.
    Zahvalna sam na toj dokumentovanoj informaciji. 🙂
    Srdacan pozdrav.

    Sviđa mi se

  4. Pingback: 30 najpopularnijih postova na “Živom trenutku” u 2020. godini – Živi trenutak

Komentiraj